Schoenen schoonmaken per materiaal

Biker boots zwart lopen heerlijk met rits en vetersluiting en kleine hak

Lees hier hoe je jouw schoenen onderhoudt per materiaal!

Schoenen zijn er om op te lopen maar je wil ze natuurlijk ook mooi en schoon houden. Bij het schoonmaken van je schoenen moet je letten op het soort materiaal waar je schoenen van gemaakt zijn. Er zit namelijk soms een groot verschil in hoe je bepaalde materialen wel of juist niet moet schoonmaken. Wij hebben de verschillende materialen en hoe je deze het best kunt behandelen voor je op een rijtje gezet, schoenen schoonmaken doe je zo!

Zwarte enkellaarsjes met hak en gouden gesp open aan de zeikant

Gladleer

Schoenen schoonmaken van het materiaal gladleer: Om de schoenen met dit materiaal schoon te maken zorg je eerst dat al het vuil van de schoenen af is, dit doe je gewoon door een nat doekje over de schoen heen te halen en/of een zacht borsteltje. Zorg dat de schoenen goed droog zijn voor de volgende stap maar doe dit nooit op de verwarming of iets dergelijks, dan drogen ze namelijk te veel uit. Vervolgens gebruik je schoenenpoets en een tanden- of schoenenborstel. Hierbij moet je opletten of je de juiste kleur gebruikt en dat je niet te veel schoenpoets op de schoenen smeert. Laat de schoenpoets even inwerken en verwijder het daarna met een wollen doek. Tot slot kan je de schoenen nogmaals insprayen met een impregneerspray.

Lakleer

Schoenen schoonmaken van het materiaal lakleer: Heb je schoenen van lakleer? Deze zijn gemakkelijker schoon te maken door een nat doekje over het materiaal te halen. Je kan hier uiteraard ook een milde zeep of allesreiniger doekje voor gebruiken wanneer de vlekken wat hardnekkiger zijn. Wanneer er lelijke plekjes in de schoenen komen zoals barsten kan je de schoenen behandelen met een speciale lak polish, zo blijven ze nog lang mooi glimmen!

Textiel

Schoenen schoonmaken van het materiaal textiel: Ook bij schoenen van textiel materiaal zorg je eerst dat de schoenen goed schoon zijn door middel van een nat doekje en/of zachte borstel. Verder kan je deze schoenen schoonmaken met een sopje of allesreiniger doekjes, dit hangt af van de vlek die in de textiel zit. Gebruik wel altijd een milde zeep en herhaal het een paar keer wanneer de vlek niet goed uit de schoenen komt. Mocht dit toch niet baten kan je schoenen een uurtje in een sopje te laten weken, met een beetje geluk komt de vlek er dan wel uit. Het nadeel hieraan is wel dat het langer duurt voordat ze weer droog zijn en je ze weer kan dragen. Laat ze na het schoonmaken goed drogen, ook niet op een te warme plek zoals de verwarming en bescherm de schoenen vervolgens weer met een impregneerspray. Heb je snel last van nare luchtjes uit je schoenen? Stop dan losse zooltjes in je schoenen en vernieuw deze wanneer ze beginnen te ruiken.

Suède

Schoenen schoonmaken van het materiaal suède: Gebruik altijd een suède impregneerspray voor dit soort materiaal, het is namelijk erg gevoelig voor vuil en herhaal dit ook gerust eens in de paar maanden! Wanneer je schoenen erg vies zijn kan je een zacht suède borsteltje gebruiken om het vuil eraf te borstelen. Veel meer kun je beter niet doen met je suède schoenen omdat je het materiaal snel kan beschadigen met schoonmaken, doe het dus voorzichtig! Mocht er wat kleurverlies ontstaan op de schoenen kan je een kleurhersteller gebruiken om ze weer op te frissen.

 

Shop jouw nieuwe schoenen op werkdagen voor 15:00 en ze worden dezelfde dag nog verzonden voor €1,99! Bekijk onze collectie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *